Het verhaal van en over onze school

Lees meer

Klein, groot, blank, gekleurd, meer of juist minder talentvol, elk kind heeft recht op een gouden toekomst. Dat vinden we als Prins Willem-Alexanderschool. En daar werken we dagelijks keihard aan. Op onze kleinschalige, warme christelijke basisschool aan de rand van de Hoornes krijgt uw kind de bijzondere aandacht die het nodig heeft. Extra hulp of juist meer uitdaging, we bieden het op maat aan. Uniek in Katwijk!
Uniek. Dat is de Prins Willem-Alexanderschool.  Hoe dan precies?  Natuurlijk, we voldoen aan de landelijke richtlijnen, normen en eisen. Maar we kiezen ook voor een net even andere weg: flexibel onderwijs. De ontwikkeling van uw kind bepaalt de manier waarop we werken. In jaargroepen met leeftijdgenoten, maar er zijn momenten dat we dat bewust doorbreken. Dat inspireert en motiveert. En haalt het beste uit ieder kind naar boven. 

Verschillen tussen leerlingen zien wij niet als een probleem. Ze zijn er nu eenmaal. En dus gaan we daar op een juiste manier mee om. Goed onderwijs is meer dan rekenen en taal alleen. Als moderne school sluiten we aan bij de behoeften, wensen en mogelijkheden van ieder afzonderlijk kind. Persoonlijke vorming voor zijn of haar toekomst staat centraal bij alles wat we doen. 

'Mike heeft ADHD, maar zit bij de PWA-school altijd op zijn plek. Dat is waardevol en iets om trots op te zijn!'

Danielle, Moeder van Mike